KernTalenten

Wat zijn KernTalenten?
De KernTalenten zijn de natuurlijke aanleg of de set van sterke en minder sterke eigenschappen en mogelijkheden waarover je beschikt. Je originele potentieel. Alle KernTalenten samen vormen de blauwdruk van je persoonlijkheid. Externe invloeden, zoals opvoeding, milieu, kansen, levensgebeurtenissen, bepalen mee de ontwikkeling van je persoonlijkheid. De kern echter, de ‘aard van het beestje’, verandert nooit wezenlijk. Deze blauwdruk is niet beperkend of 100 procent bepalend. Het geeft wel de grenzen van de mogelijkheden aan. KernTalenten zijn de eigenschappen waarmee je jouw realistische dromen kan waarmaken.

Einstein: “Most people say that it is the intellect which makes a great scientist. They are wrong: it is character.”

 risk

Gebruik KernTalenten
Wat is de betekenis en het gebruik van KernTalenten? De KernTalenten vertalen we naar bruikbare, professionele eigenschappen in functie van hun impact en ontwikkeling. Sterke KernTalenten spreek je best volledig aan in je baan of bij je studiekeuze. Vaardigheden die niet door KernTalenten worden gedragen, zijn moeilijker aan te leren. Ze halen zelden een beter dan gemiddeld niveau. Dit zeker in vergelijking met anderen die dit KernTalent wel sterk hebben en er even hard aan werken om het te ontwikkelen.

IMG_8260

Ideale match
Latente KernTalenten bestaan ook. Het vraagt relatief weinig moeite om deze alsnog te ontwikkelen. Dankzij de aanwezige natuurlijke aanleg kunnen jouw latente KernTalenten snel op een goed niveau gebracht worden. Door een gerichte opleiding bijvoorbeeld. Echt excelleren doe je met elementen die voortbouwen op je sterke KernTalenten.
IMG_7547

Je excelleert echt en ervaart een hoge jobtevredenheid en/ of plezier in je studie. Hierdoor worden ziekteverzuim, motivatie, retentie, uitval (VO/ HBO/WO), enz. automatisch ook in positieve zin beïnvloed.